Ακτινολογικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας και ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά νοσηλείας είναι μερικά από τα προβλήματα του ψαλιδισμένου προϋπολογισμού στο Αττικό νοσοκομείο.

Η διοικήτρια του Αττικού νοσοκομείου, κ. Ευαγγελία Γιαννακάκου χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για το νοσοκομείο της.

«Ξέρετε τι σημαίνει για έναν ογκολογικά άρρωστο ασθενή να του πεις ότι δεν μπορώ να σου κάνω την ακτινοθεραπεία γιατί το μηχάνημα δεν έχει συντηρηθεί; Το έχω ζήσει και αυτό. το 2012 ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ήταν 110 εκατομμύρια και ο προϋπολογισμός του 2014 για το 2015 ήταν 57 εκατομμύρια» επισημαίνει η ίδια.

Οι ελλείψεις δεν εμφανίζονται μόνο στις υλικοτεχνικές υποδομές. Την ώρα που η ανεργία χτυπάει τον κλάδο της υγείας, νοσοκομεία όπως το Αττικό που εξυπηρετεί 1.300.000 ανθρώπους, εμφανίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

«Πρέπει να έχω γύρω στα 1.000 άτομα και αυτή τη στιγμή έχω κάτι λιγότερο από 500 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχω 14 χειρουργικές αίθουσες, εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι 5» τονίζει η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Στο τέλος του μήνα το νοσοκομείο στερεύει από ρευστό και η διοικήτρια επισημαίνει ότι δε θα είναι εφικτό να πληρωθούν η σίτιση των ασθενών, η ασφάλεια και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.