​Στα θρανία επέστρεψαν χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, μόνο που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν δάσκαλοι να τους κάνουν μάθημα. Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τις 12.000, ενώ εκατοντάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν ακόμη κλειστά!

Συγκεκριμένα, 272 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά, αφού το κουδούνι δεν έχει χτυπήσει σε 94 δημοτικά, όπως και σε 178 νηπιαγωγεία!

Οι μαθητές του 3ου δημοτικού στο Πόρτο Ράφτη βρήκαν το σχολείο ανοιχτό, μόνο που δεν βρήκαν δασκάλους. Το σχολείο αν και 6θέσιο υπολειτουργεί με τρεις εκπαιδευτικούς. Ο καθένας διδάσκει σε δύο διαφορετικά τμήματα ταυτόχρονα.

Οι μαθητές σήμερα σχόλασαν στις 11 παρά τέταρτο. Σε απόγνωση είναι οι εργαζόμενοι γονείς που δεν ξέρουν ούτε πως να πάρουν τα παιδιά τους τόσο νωρίς από το σχολείο, ούτε που να τα αφήσουν.

Η έρευνα του STAR συνεχίστηκε στον Κολωνό σε ένα δημοτικό που έχει δασκάλους, αλλά δεν έχει ούτε μια καθαρίστρια.

«Το σχολείο έχει να καθαριστεί από την ημέρα που έκλεισε για καλοκαίρι. Κατσαρίδες, ποντίκια…» καταγγέλλει μία μητέρα.

«Μια μητέρα είπε χθες 1η ημέρα στα σχολεία, σε παρακαλώ μην πας τουαλέτα, γιατί είναι βρώμικες και το κοριτσάκι δεν άντεξε, έκανε την ανάγκη του μέσα στη τάξη» αναφέρει μία άλλη μητέρα.

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ