​Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το απόγευμα από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 9/9 θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν την κεντρική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αύριο Πέμπτη 10/9 τα έντονα φαινόμενα τα οποία θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις προαναφερθείσες περιοχές αργά τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή 11/9 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στα νησιά του βορεί��υ Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.