​Αποκλειστικά στο Star μίλησαν ο Δημήτρης Δελλής και η σύζυγός του Σάντρα Τσιλιγκερίδου, το ζευγάρι που όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, περισυνέλλεξε με το σκάφος του και έσωσε έναν Ιρακινό πρόσφυγα μέσα από την θάλασσα, ενώ έκαναν διακοπές κοντά στην Ψέριμο. Η περιγραφή τους είναι συγκλονιστική και αποτελεί μάθημα ζωής.

Μιλώντας στον Βαγγέλη Γκούμα, ο Δημήτρης Δελλής και η Σάντρα Τσιλιγκερίδου, εξήγησαν πώς γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον νεαρό μετανάστη από σίγουρο πνιγμό.

Το ζευγάρι έκανε διακοπές με το φουσκωτό σκάφος του μαζί με ένα άλλο φιλικό ζευγάρι κοντά στην Ψέριμο, όταν ξαφνικά είδαν μέσα στην θάλασσα μια ανθρώπινη φιγούρα να κάνει νεύματα για να σταματήσουν.

Μιλώντας στην κάμερα του Star, η Σάντρα Τσιλιγκερίδου είπε για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε:

«Ανθρωπιά υπάρχει και είναι πολύ σημαντικό να κοιταχτούμε ξανά από την αρχή, να το πάρουμε με δύναμη, πίστη και ελπίδα, γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε» με τον σύζυγό της να προσθέτει:

«Πρέπει να είχε παραισθήσεις. Δεν είχε καλή επικοινωνία με το περιβάλλον. Μάθαμε εκ των υστέρων ότι ήταν 13 ώρες μέσα στη θάλασσα. Κουνούσε τα χέρια και θεωρούσαμε πως υπήρχαν κι άλλοι μπροστά και προσπαθούσε να μας διώξει για να μην χτυπήσουμε κάποιον άνθρωπο. Καθώς τον περνούσαμε, φωνάζει η Σάντρα “παιδιά είναι ναυαγός, σταματήστε να τον πάρουμε”».

Αμέσως ανέβασαν πάνω το νεαρό πρόσφυγα ο οποίος ήταν εξαντλημένος και έτρεμε από το κρύο καθώς 13 ώρες πάλευε με τα κύματα. Η Σάντρα Τσιλιγκερίδου τον αγκάλιασε προσπαθώντας να τον ζεστάνει, με την φωτογραφία να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

290815133537_7555.jpg
«Ήταν σε άθλια κατάσταση και πολύ εξαντλημένος. Το μόνο που μπόρεσε να μας πει ήταν ότι κατάγεται από την Συρία. Τον έπιασα με το χέρι μου κατευθείαν, άνοιξα την σκάλα, τον τραβήξαμε όλοι μαζί επάνω και τον σκεπάσαμε με τις πετσέτες μας γιατί έτρεμε» περιγράφει η Σάντρα Τσιλιγκερίδου.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί στην θάλασσα στην προσπάθεια του να πιάσει το κουπί που έπεσε από την βάρκα όπου βρισκόταν μαζί με άλλους μετανάστες για να έρθουν στην Ελλάδα στην Κω από την Τουρκία.

Η ιστορία όμως με την διάσωση του μετανάστη δεν σταματά εδώ, καθώς ακριβώς την ίδια ημέρα η οικογένεια πήγε για μπάνιο και την ώρα που έκαναν βουτιά βρήκαν συγκλονισμένοι παιδικά μπλουζάκια που ανήκαν σε παιδιά μεταναστών, αλλά και χαρτονομίσματα που είχαν ξεβραστεί στην ακτή.

«Στον πάτο αντί για κοχύλια και ψαράκια, βρίσκαμε μωρουδίστικα μπλουζάκια και ιρακινά χαρτονομίσματα» καταλήγει η Σάντρα Τσιλιγκερίδου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.