​Μετά τις «ξινές και ανοργασμικές του ΚΑΣ», ο Ηλίας Ψινάκης «ξαναχτύπησε» με άλλη μια αμίμητη ατάκα, σχολιάζοντας για ακόμα μια φορά με τον… δικό του τρόπο, την άρνηση αρχαιολόγων του ΚΑΣ, η χθεσινή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να δοθεί στον Τύμβο του Μαραθώνα.

2355375.jpg
Λίγο πριν την συναυλία, ο Δήμαρχος Μαραθώνα ανέβηκε στη σκηνή, πήρε το μικρόφωνο, και… «στόλισε» ξανά τους αρχαιολόγους του ΚΑΣ, λέγοντας εξοργισμένος:

«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτό κι είμαστε σε αυτό το χάλι. Ευτυχώς ο Μαραθώνας έχει πάρα πολλά αρχαία με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς αυτό δε μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων».

2355398.jpg
Φρόντισε ωστόσο να διευκρινίσει, πως «εκεί δεν είναι όλοι τους άχρηστοι. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία».

Ωστόσο για τους… «άλλους», που τους έχει βάλει στο μάτι, τους φύλαξε μια απίστευτη ατάκα, λέγοντας:

«Γι' αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε!».

2355400.jpg
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μαραθώνα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή όπως είπε «δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Μαραθώνα και δεύτερον για την επιλογή του να κάνει υπουργό τουρισμού την Άλκηστη Πρωτοψαλτη. Αυτό το κορίτσι εδώ και πολλά χρόνια κι από μόνη της πήγαινε στο εξωτερικό κι έδωσε αυτήν ακριβώς τη συναυλία που δίνει σήμερα και το κάνει πρώτη φορά στην Ελλάδα για εμάς στον Μαραθώνα. Την ευχαριστώ προσωπικά. Χθες ορκίστηκε υπουργός και παρόλο που έχει τόσες ευθύνες δε μας κρέμασε».

2355403.jpg
Τέλος, ο Ηλίας Ψινάκης απένειμε στην Υπουργό Τουρισμού το μετάλλιο της λεγεώνας του Μαραθώνα, το οποίο έχει επίσης δώσει στον Τομ Χανκς, και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
2355412.jpg
2355414.jpg