​Φώς έπεσε τελικά στα αίτια του θανάτου του 17χρονου μετανάστη, ο οποίος όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, βρέθηκε νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε 60-70 παράτυπους μετανάστες, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Λιμενικού και διακινητών, στα ανοιχτά της Σύμης.

2355186.jpg
Αν και αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ν�� αποδίδει τον θάνατο του 17χρονου σε ασφυξία, τελικά έγινε γνωστό πως ο νεαρός μετανάστης πέθανε από πυροβόλο όπλο.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς τον διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος, ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

2355190.jpg
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

2355191.jpg
Σύμφωνα με πληροφορ��ες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

Οι τρεις δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.