​Τις πρώτες ώρες τους στον καταυλισμό που δημιουργήθηκε στον Ελαιώνα πέρασαν οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από το Πεδίον του Άρεως, αλλά και αρκετοί πρόσφυγες που έσπευσαν εκεί για να βρουν καταφύγιο.

2349099.png

Τα μέτρα ασφαλείας για την είσοδο και την έξοδο από το κέντρο φιλοξενίας είναι αυστηρά. Οι μετανάστες δίνουν τα στοιχεία τους όταν μπαίνουν στον καταυλισμό κι εκεί τους υποδέχονται υπάλληλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για να διαπιστώσουν αν περιλαμβάνονται στη λίστα των 207 ατόμων που καταγράφηκαν το απόγευμα της Κυριακής.

2349096.png

Μάλιστα όσοι βγαίνουν από τον καταυλισμό θα πρέπει να επιστρέφουν μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα, καθώς η κεντρική πόρτα θα κλείνει και από έξω θα υπάρχει αστυνομική δύναμη που θα φρουρεί το χώρο.

2349093.png
Επίσης στους μετανάστες σερβίρεται φαγητό τρεις φορές την ημέρα. Στις 09:00 σερβίρεται το πρωινό που περιλαμβάνει φρυγανιές, αυγό και τυρί, ενώ οι γιατροί έχουν δώσει οδηγίες για περιορισμό των γαλακτοκομικών μιας και αρκετοί μετανάστες πέρασαν το προηγούμενο διάστημα γαστρεντερίτιδα. Το μεσημεριανό σερβίρεται στις 14:00 και το βραδινό στις 19:30.

2349039.png
Μάλιστα το υπουργείο έχει φροντίσει, ώστε η διατροφή των μεταναστών να είναι ανάλογα αυτά που επιτρέπει η θρησκεία τους, ενώ στη σίτισή τους βοηθά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός. Στο χώρο υπάρχει επίσης ιατρείο και κινητή μονάδα.

2349038.png

Δύο φορές την ημέρα υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων θα καθαρίζουν το χώρο, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση WiFi, αλλά μόνο για διοικητικές υπηρεσίες.

2349049.png

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος του ΚΕ��ΛΠΝΟ, Θ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι οι συνθήκες στο κέντρο φιλοξενίας είναι εξαιρετικά καλές σε σχέση με εκείνες που επικρατούσαν στο Πεδίον του Άρεως ή στην Αμυγδαλέζα.

2349051.png