​Ένα συγκλονιστικό περιστατικό κατέγραψε ανταποκριτής του Associated Press στην Κω, η οποία βουλιάζει από μετανάστες. Αποτρόπαιες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, οι οποίες έχουν προκαλέσει σάλο.

Ο Ντάλτον Μπένετ, λοιπόν, βιντεοσκόπησε αστυνομικό στην Κω, ο οποίος κακομεταχειρίζεται μετανάστες, προσπαθώντας να τους βάλει σε μια σειρά, την ώρα που περιμένουν να πάρουν τα έγγραφα τους. Άλλον τον χαστουκίζει, άλλον τον σπρώχνει και άλλον τον απειλεί με μαχαίρι.

μπενετ.jpg
«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύριους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά το��ς. Καλώς ήρθατε στην Κω» γράφει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής στο Twitter του, κάτω από την επίμαχη φωτογραφία που τράβηξε.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ παράλληλα παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ, η οποία διέταξε διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής ��ρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.