​Με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα πυκνώσουν κα�� θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, θα ξεκινήσει ο Αύγουστος και το πρώτο του σαββατοκύριακο!

Η θερμοκρασία με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 36 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 23 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Στην Αττική

Ηλιοφάνεια και ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Στην Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι στα ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.