Δ​εύτερη μήνυση σε βάρος του Γιανη Βαρουφάκη κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για κακουργηματική προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Αυτή τη φορά τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Μεταξύ αλλων ζητά να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Ο κ. Γιαννό��ουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον Ελληνικό λαό με το ποσό των 20,8 δισ ευρώ.

Επισημαίνει ότι ο «μάγος της ασάφειας» όπως αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη, «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε».

Η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος. Με άλλα λόγια, ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός» με πράξεις και παραλείψεις του «υπονόμευσε τη θέση της χώρας ως μέλους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από την αφετηρία της ασκήσεως των καθηκόντων του».