51χρονος Ιρανός μετανάστης που κρατείται τις τελευταίες ώρες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου παράνομων αλλοδαπών από τη χώρα, ομολόγησε κατά την ανάκρισή του, την εμπλοκή του στο ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην ανακριτική διαδικασία ενεπλάκη και ειδικό κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που έφθασε στη Μυτιλήνη ειδικά για αυτή την περίπτωση από την Αθήνα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο 51χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μαζί με τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν ηλικίας 15, 18 και 23 ετών. Όλοι τους προσπαθούσαν να επιβιβασθούν με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια σε πτήση charter με προορισμό το Βερολίνο. Οι τρεις Αφγανές ομολόγησαν ότι προμηθεύτηκαν τα διαβατήρια από τον Ιρανό ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε πως τα είχε αγοράσει από άγνωστο του Τούρκο στο λιμάνι του Πειραιά.
Σήμερα, ο 51χρονος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κατά την διαδικασία της απαγγελίας κατηγορίας από την αντιεισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή συνεργασία.
Να σημειώσουμε πάντως, ότι η ΕΥΠ έχει ενημερώσει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες να κάνουν έρευνα για τον συλληφθέντα.