Μία αίθουσα χειρουργείου για ν�� καλύψει τις ανάγκες 11 χειρουργικών ιατρικών ειδικοτήτων είναι η «αναλογία» που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον οριακά προβλήματα.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί λόγω της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα αναισθησιολόγων, ενώ στην έλλειψη αυτή προστίθεται και η επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι γιατροί διεκδικώντας απλήρωτες εφημερίες για διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού λοιπόν, λειτουργεί πλέον ως τακτική μόνον μία χειρουργική αίθουσα η οποία καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Το ζήτημα είναι «ζωτικής», κυριολεκτικά σημασίας, ενώ και οι λίστες αναμονής πρακτικά έχουν ακυρωθεί.

Δεδομένου του προβλήματος, η νυν διοίκηση του νοσοκομείου, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο: να αποδεσμευτούν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν εντός του μηνός οι εφημερίες των γιατρών καθώς και τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση και να βελτιωθούν οι συνθήκες. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί πίστωση η οποία θα επιτρέψει την πρόσληψη ενός επιπλέον αναισθησιολόγου ως επικουρικού γιατρού.