​Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» και πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Σύνταγμα.

0584.jpg
Μικροεντάσεις σημειώθηκαν όταν πολίτης άρπαξε μία κάμερα φωτορεπόρτερ, για άγνωστο λόγο, ώσπου επενέβη η αστυνομία. Σε άλλη περίπτωση, πολίτης έφτασε ως τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο περιστύλιο της Βουλής με σκοπό να ανέβει. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον απομάκρυναν.

690.jpg
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες ελληνικές, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ που έγραφαν «Ναι και Όχι, Μαζί στην Ευρώπη».

0733.jpg
Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άδωνις Γεωργιάδης, Νότης Μηταράκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής (Σερρών) και Σταύρος Καλαφάτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Μανιάτης.

0590.jpg
Παράλληλα, με την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» στα Προπύλαια έγινε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην οδό Πανεπιστημίου, απέτρεψαν τυχούσα συνάντηση συγκεντρωμένων των δύο πλευρών.

634.jpg
Συγκέντρωση πολιτών με αίτημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο, μετά από κάλεσμα που διακινήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.