​Το γύρο του διαδικτύου είχε κάνει προ ημερών συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο η φωτογραφία του 77χρονου Γιώργου Χατζηφωτιάδη.

O φακός του φωτογράφου Σάκη Μητρολίδη για το Γαλλικό Πρακτορείο, "έπιασε" τη στιγμή της κατάρρευσης του 77χρονου, μπροστά από υποκατάστημα της Eurobank, αφού δεν μπόρεσε να κάνει ανάληψη μέρους της σύνταξης της συζύγου του.

Η εικόνα του ηλικιωμένου, να "λυγίζει" έξω από την τράπεζα έκανε τον γύρο του πλανήτη και πολλοί είναι εκείνοι που τη μοιράστηκαν εκδηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στη χώρα μας και καλώντας την Ε.Ε. να βρει μια άμεση λύση.

Ανάμεσα σε αυτούς που την είδαν στην άλλη άκρη του πλανήτη ήταν ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Κουφός, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του ηλικιωμένου έναν συμμαθητή του πατέρα του.

Μέσω του facebook o Τζέιμς Κουφός και η αρραβωνιαστικιά του Εύα Αλιφέρη δημοσίευσαν έκκληση στους διαδικτυακούς φίλους τους να βοηθήσουν στον εντοπισμό του κ. Γιώργου ώστε να μπορέσουν να του προσφέρουν κάθε εβδομάδα 250 ευρώ, για όσο καιρό χρειαστεί.

james koufos.jpg

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κύριος Κουφός στην ιστοσελίδα news.com.au, «Η μητέρα μου που είναι στην Ελλάδα, επικοινώνησε μαζί μου στο τηλέφωνο. Έκλαιγε και μου είπε πως αυτός ο κύριος ήταν φίλος του πατέρα μου, πήγαιναν μαζί σχολείο. Με άγγιξε πολύ συναισθηματικά αυτό».