​Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι φαρμακοποιοί, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στον Γιώργο Παπαδάκη ότι θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των φαρμακοποιών να μην ζητούν τη συμμετοχή από τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Δεν θα υπάρξει περίπτωση φαρμακείου που δεν θα δοθεί φάρμακο, όταν δεν έχει ο πολίτης να πληρώσει τη συμμετοχή. Θα υπάρξει διευκόλυνση».

Η δήλωση αυτή στάθηκε η αφορμή να πάει εσπευσμένα πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος στον κύριο Κουρουμπλή και να του πει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο καθώς θα οδηγήσει τα φαρμακεία σε κλείσιμο αφού οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα που ζητούν από τις εταιρείες.

Μιλώντας στο Star ο κ.Λουράντος δήλωσε: «Συνάντησα τον Υπουργό και του είπα ότι δεν μπορεί ο φαρμακοποιός να πληρώσει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου. Δεν μπορούμε να χαρίζουμε τα φάρμακα. Οι φαρμακοποιοί έχουμε πάρει μόνο το 50% του Μαρτίου σε χαρτιά! Δεσμευμένα είναι τα λεφτά. Οι εταιρείες ζητάνε να πληρωθούνε. Δεν θα κάνουμε κηδεία με ξένα κόλλυβα».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Παπακωστοπούλου