​Ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφτηκαν στις 13:00 τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια προέβησαν σε δηλώσεις.

Καμίνης: Ελπίζουμε να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα και να βρεθεί λύση

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί βλέπουμε να διαμορφώνεται ένα εξόχως πολωτικό κλίμα στην κοινωνία και επίσης να διακυβεύεται και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και κατ’΄επέκταση θα έλεγα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό συνεπάγεται μια διεθνή απομόνωση της χώρας αλλά και την περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του ελληνικού λαού.

Εμείς καλούμε και τις δύο πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε μια λύση που θα διασφαλίζει και την αξιοπρέπεια της χώρας και την οικονομική της ανάπτυξη αλλά και το σεβασμό των κανόνων λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα πρέπει να παραμείνει στον πυρήνα του ευρώ. Σε περίπτωση που διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα, που ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή θα επιτευχθεί μία συμφωνία και δεν θα διεξαχθεί, εμείς λέμε ναι στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ.» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Μπουτάρης: Τα δημοψηφίσματα συνήθως είναι η γενεσιουργός αιτία του διχασμού

«Θα ήθελα να προσθέσω ότι η μεγαλύτερη αγωνία είναι η εγκατάσταση του διχασμού στην Ελλάδα. Τα δημοψηφίσματα συνήθως είναι η γενεσιουργός αιτία του διχασμού. Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το δημοψήφισμα εφόσον και οι δύο πλευρές καθίσουν πάλι στο τραπέζι.» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.