Οι έξυπνες ιδέες πάντα πιάνουν. Ένας Έλληνας που έχει εστιατόριο στην Ολλανδία τροποποίησε το μενού του μαγαζιού του, έδωσε στον κατάλογο του τον τίτλο «εβδομάδα Grexit», πρόσθεσε στις τιμές των πιάτων του την αξία τους σε δραχμές και κάνει χρυσές δουλειές.

«Είμαι στο Νάιμεγκεν, κοντά στα γερμανικά σύνορα, κοντά στο Άρνεμ. Αφού τόσο καιρό ασχολούμαστε μόνο με την πολιτική της Ελλάδος, μου κατέβηκε έτσι στο μυαλό η ιδέα να βάλω μενού Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ και Μέρκελ.» σημείωσε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, προσθέτοντας «Προτιμούν το πιάτο του Τσίπρα. Ο Τσίπρας έχει 2 μεγάλα σουβλάκια, είναι με γύρο, είναι χορταστικό μενού. Το πιο ωραίο όμως είναι της Μέρκελ. Είναι αρνάκι φούρνου, μπουτάκι τρυφερό.»

Το «μπουτάκι» Μέρκελ εδώ που τα λέμε δεν ακούγεται και τόσο δελεαστικό, ενώ το πιάτο Βαρουφάκης που περιλαμβάνει μόνο γύρο κοτόπουλο κι ένα μικρό χοιρινό σουβλάκι είναι μάλλον σε συμφωνία με τις αντιλήψεις του υπουργού οικονομικών περί λιτού βίου.

Όσο για τις τιμές των εδεσμάτων, το σίγουρο είναι πως οι ¨Ελληνες θα τις βρουν σχετικά αλμυρές. «Εδώ οι τιμές είναι ακριβότερες απ΄την Ελλάδα. Κύριο πιάτο γύρο πχ με σαλάτα, πατατούλες, ρυζάκι και τέτοια το χρεώνουμε γύρω στα 11 - 12 ευρώ. Εμείς εδώ πληρώνουμε και πολλή περισσότερη εφορία. Αν το κέρδος είναι πάνω από 100,000 ευρώ πληρώνουμε 50% εφορία» πρόσθεσε ο 62χρονος που εργάζεται στην Ολλανδία από το 1969.