​Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδ��!

Υπερχείλισε ρέμα στο Ωραιόκαστρο - Παρέσυρε ακόμα και σταθμευμένα οχήματα

127e40f86644a1e7fe7600460af85855_XL.jpg
Συγκεκριμένα λόγω της βροχής ένα ρέμα έχει υπερχειλίσει, στο ύψος της οδού Κονταξοπούλου, με τα νερά να έχουν φτάσει μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους χώρους σε Ωραιόκαστρο και Παλαιόκαστρο.

Από τα ορμητικά νερά έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα ενώ έχουν προκληθεί και φθορές σε κατοικίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και οχήματα της τροχαίας προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στην Λάρισα έγιναν σοβαρές ζημιές από το χαλάζι στις σοδιές.

xalazi-makryxori-3.jpg
Καταστροφές στην Ξάνθη από το χαλάζι – «Χτυπήθηκαν» καπνά, καρπούζια και σταφύλια

Μεγάλες καταστροφές στη φυτική παραγωγή άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση που έπληξε τη Θράκη το μεσημέρι.

kapna3.jpg
Στην Ξάνθη τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται σε καλλιέργειες καπνού και οπωροκηπευτικά, καρπούζια και αμπέλια τα οποία και χτυπήθηκαν ανελέητα από την ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε κυρίως στους βόρειους πεδινούς οικισμούς του Δήμου Αβδήρων, ενώ ζημιές καταγράφονται και στον Δήμο Μύκης. Δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καπνού περιμετρικά στο Σούνιο κυριολεκτικά καταστράφηκαν μιας και η σφοδρότητα και το μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε στην περιοχή προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα καπνοχώραφα.

kapna_xanthi_2.jpg
Οι παραγωγοί, απαρηγόρητοι, μετρούν ξανά τις πληγές τους με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις καταστροφές που υπέστησαν πέρσι λόγω των έντονων και ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή την περίοδο της σποράς.

kapna1.jpg
Σοβαρές ζημιές καταγράφονται και στις καλλιέργειες καρπουζιών που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν τα φυτά ενώ όσα καρπούζια είχαν αρχίσει να καρποφορούν χτυπήθηκαν από το χαλάζι. Καταστροφές υπήρξαν και στα αμπέλια αλλά και σε καλλιέργειες καλαμποκιού.

Από την έως τώρα εικόνα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Σούνιο, το Άκαρπο, το Σέλερο και τις γύρω περιοχές, ενώ εξίσου σημαντικές καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία και στην υπόλοιπη Θράκη και δη σε πεδινούς οικισμούς της Ροδόπης όπου καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα γης.

Ελεγκτές του ΕΛΓΑ ξεκίνησαν ήδη την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών ενώ η άμεση αποζημίωση παραμένει πάγιο αίτημα των παραγωγών, το οποίο ωστόσο σπάνια, αν όχι ποτέ, ικανοποιείται.

Και στην Κομοτηνή καταστράφηκαν σοδειές

Στην περίπτωση της Κομοτηνής τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς του Δήμου Μαρρώνειας, σε όλα σχεδόν τα ίδια των καλλιεργειών.

Άλλωστε το χαλάζι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη ήταν αρκετά για προκαλέσουν νέο πονοκέφαλο στους παραγωγούς της περιοχής, που βλέπουν για ακόμη μια φορά τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται.