​Ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Werner Faymann, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας, σήμερα το πρωί στις 08:30, επισκέφθηκε συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Andrea Ikic-Boehm, συνεργάτες του και από Ελληνικής πλευράς από τον Διευθυντή Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Δημήτριο Ζεβελάκη, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS στην Κυψέλη, όπου και παρέμεινε περίπου μία ώρα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Α. Βρεττό για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει το συγκεκριμένο Κέντρο σε 500 οικογένειες και τα παιδιά τους και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τρεις από αυτές τις οικογένειες. Φεύγοντας πήρε μαζί του ένα μικρό δώρο, δημιουργία των παιδιών, που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

BBC_3098.jpg

O κ. Werner Faymann διευκρίνισε ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θέλει να έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα, επισκεπτόμενος κοινωνικές εγκαταστάσεις, σχολεία και νοσοκομεία, όπως επίσης επιχειρήσεις.

O Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Δυστυχώς, η μέση Ελληνική οικογένεια δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και η συνεχής μείωση των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων πρόνοιας σε συνδυασμό με τη μεγάλη και οριζόντια αύξηση της φορολογίας, δεν μας επιτρέπει να έχουμε ελπίδες ανάκαμψης στο άμεσο μέλλον. Επιπρόσθετα, το έργο μας γίνεται πιο δύσκολο εξαιτίας της μεγάλης φορολόγησης που έχει επιβάλει η Ελληνική κυβέρνηση από το 2011 σε όλα τα Σωματεία και Ιδρύματα που καλύπτουν ανάγκες της κοινωνίας, στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί το κράτος και δυστυχώς μέχρι σήμερα ούτε η νέα κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, έχει κάνει κάποιες ενέργειες άρσης αυτής της αδικίας.»

BBC_3073.jpg

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες έξι πόλεις της Ελλάδος, λειτουργεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και δωρητών από το εξωτερικό.