​Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το τοξικό νέφος που υπάρχει στον ουρανό ολόκληρης της Αττικής πλέον μετά την πυρκαγιά σε εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν έχει προηγούμενο το τεράστιο περιβαλλοντικό πλήγμα που έχει δεχτεί η πόλη. Από το Σάββατο, μία ομίχλη και μία έντονη οσμή καμένου πλαστικού έχει πνίξει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο με τις τιμές των μικροσωματιδίων να είναι αυξημένες σε πολλές περιοχές του.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί για ακόμα μια φορά η μη έγκαιρη επέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε κάθε στάδιο της περιβαλλοντικής τραγωδίας, από την αρχή της φωτιάς, μέχρι σήμερα.

Η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης εκδηλώθηκε το Σάββατο και σιγοκαίει ακόμα και σήμερα. Αν και αναμένεται να τεθεί υπ�� έλεγχο, η Πυροσβεστική ενημερώνει ότι μικρές εστίες θα σιγοκαίνε ακόμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ενώ μονάδες της θα παραμείνουν στο σημείο ελέγχοντάς το και κάνοντας ρίψεις νερού ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναζητείται ο 46χρονος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.