Το νερό… νεράκι θα πουν χιλιάδες κάτοικοι αλλά και τουρίστες σε νησιά του Αιγαίου αν δε δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά πόσιμου νερού, η οποία έχει παγώσει λόγω χρεών!

Η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει τη μεταφορά του νερού έληξε προχθές, ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ από τα οφειλόμενα για το 2015 καθώς η ρευστότητα του Δημοσίου έχει αγγίξει το «κόκκινο».

Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, η οποία σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη σημείωσε ότι σε περισσότερα από δέκα νησιά η μεταφορά νερού σταμάτησε, ενώ τα αποθέματα που διαθέτουν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των τουριστών για διάστημα μικρότερο των πέντε ημερών!

Την ίδια ώρα, ο διαγωνισμός του 2015 παραμένει σε κάποιο συρτάρι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα η εταιρεία -ακόμη και να ήθελε- να μην μπορεί να συνεχίσει να μεταφέρει νερό!

Η λύση χθες για το Καστελόριζο δόθηκε με πλοίο του Πολεμικού ναυτικού, ενώ εκτιμάται ότι άμεσα πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην Κίμωλο, την Αμοργό, την Πάτμο και τη Λέρο…