​Έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη (Θ´) χρησιμοποίησε η Βίκυ Σταμάτη λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μη γίνει δεκτή η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

«Ελέησον με Κύριε…» ανέφερε ��εταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία κατήγγειλε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι υπέστη απόπειρα βιασμού στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται.

Λίγα λεπτά μετά, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας για το παιδί της:

Βίκυ Σταμάτη: «Χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια»
Δημοσιογράφος: «Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσει το δικαστήριο την πρόταση του εισαγγελέα; θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;»
Βίκυ Σταμάτη: «Ευελπιστώ»
Άκης Τσοχατζόπουλος: «Αυτή είναι η ελπίδα»
Δημοσιογράφο��: «Το παιδί σας, λέει ο εισαγγελέας έχει τρεις ανθρώπους που τον υπεραγαπούν και ουσιαστικά δεν σας χρειάζεται...»
Βίκυ Σταμάτη: «Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα...» λέει κλαίγοντας.
Το συναισθηματικό ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη ακολούθησε ένα ξέσπασμα οργής του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Άκης Τσοχατζόπουλος: «Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη εναντίον αθώων ανθρώπων»

Δημοσιογράφος: «Γιατί το κάνουν;»

Άκης Τσοχατζόπουλος: «Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβ��ιώνουν από��υτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο».
Δημοσιογράφος: «Αντί για σας τιμωρούν την κυρία Σταμάτη;»
Άκης Τσοχατζόπουλος: «Αυτά είναι πολιτικές πράξεις...τα είδατε τα ακούσατε; δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε για τις εδώ συνθήκες; Ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις. Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή».
Η απόπειρα βιασμού
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κατηγορουμένη κατήγγειλε στο δικαστήριο πως έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού.
Συνήγορος Σταμάτη: «Έχει υποστεί τα πάνδεινα σ' αυτό το κολαστήριο. Την χτύπησαν, την έβρισαν, της πέταξαν πράγματα, της σήκωσαν τα στρώματα»
Βίκυ Σταμάτη: «Απόπειρα βιασμού…»
Συνήγορος Σταμάτη: «Έχει καταγγελθεί αυτό το πρόσωπο…»