​Εννέα ελληνικά νησιά δεσπόζουν ανάμεσα στα 20 ωραιότερα νησιά της Μεσογείου που προτείνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι προτάσεις είναι για όλα τα γούστα, αφού παρουσιάζει επιλογές για ρομαντισμό, θαλάσσια σπoρ μέχρι και αχαλίνωτη διασκέδαση!

Καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές , γραφικά σοκάκια είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που όταν τα ακούς, καταλαβαίνεις πως μιλάμε για Ελλάδα. Αυτά μέτρησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph και στη λίστα των διακοπών της με τα 20 καλύτερα νησιά της Μεσογείου, τα 9 είναι ελληνικά.

Για να απολαύσατε λοιπόν τις πιο μαγευτικές παραλίες πρώτη επιλογή είναι η Φορμεντέρα της Ισπανίας. Στη δεύτερη όμως θέση βρίσκεται η Νάξος, το κυκλαδίτικο νησί με τις μεγαλύτερες παραλίες!

NAXOS-PARALIA.jpg
Οι πιο ρομαντικές διακοπές είναι καθαρά ελληνική υπόθεση. Η Σαντορίνη και το ηλιοβασίλεμα της κατέχουν επάξια την πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται το νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος.

Για αχαλίνωτη διασκέδαση… η Ίμπιζα είναι στην πρώτη θέση και φυσικά στην δεύτερη η Μύκονος! Αν τώρα ενδιαφέρεστε για ήρεμες διακοπές θα τις κάνετε στην Κεφαλονιά! Η Λευκάδα παίρνει την πρωτιά όσον αφορά στην καλύτερη επιλογή για θαλάσσια σπορ και ιστιοπλοΐα.
lefkada.jpg
Νικήτρια στην κατηγορία της και η Κρήτη, που αφήνοντας πίσω την Κορσική, χαρακτηρίζεται ως ο πιο εναλλακτικός προορισμός για πεζοπορία.
Ελληνική εκπροσώπηση έχουμε και στην κατηγορία που συνδυάζει οικονομικές διακοπές με ποιότητα, με τη Χίο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, μετά την Μάλτα.