​Μετά από 88 χρόνια λειτουργίας το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» έβαλε λουκέτο. Το ξενοδοχείο, το οποίο αποτέλεσε σύγχρονο νεοκλασικό «κόσμημα» για την περιοχή της Κηφισιάς, έκλεισε τις ��όρτες του το μεσημέρι της Δευτέρας! Συγκεκριμένα, στις 12:00 ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι πως πρέπει να αποχωρήσουν, ενώ και όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο έπρεπε να κάνουν check out.

4υςρης.jpg

6υη.jpg

Πως κατάφερε να γίνει ένα ιστορικό ξενοδοχείο- Τα 88 χρόνια λειτουργίας του

Το 1924 χτίζεται το ξενοδοχείο, το οποίο στην συνέχεια θα έγραφε τη δική του ιστορία, στο «καταπράσινο» Κεφαλάρι. Τρια χρόνια αργότερα, το 1927, θα γίνουν τα εγκαίνια του και θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό.

Kifisia Pentelikon Hotel.jpg
Ένα ξενοδοχείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα εκείνης της εποχής… Οι Αθηναίοι αλλά και οι τουρίστες θα μαγευτούν από τη χλιδή και τα 11 στρέμματα με τους επιβλητικούς κήπους, τα πολύχρωμα λουλούδια και τα ψηλά δέντρα που το αγκαλιάζουν.

52ξ.jpg
Η συναρπαστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, η πολυτέλεια και οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα γοητεύσουν όλα τα μεγάλα ονόματα εκείνης της εποχής, τα οποία θα το κάνουν το αγαπημένο τους «στέκι», είτε για να χαλαρώσουν, είτε για να πάρουν μεγ��λες- ιστορικές αποφάσεις. Μάλιστα, ένας από τους πρώτους επισκέπτες ήταν ο αείμνηστος Ελευθέριος Βενιζέλος. Κάτι που ήταν αρκετό για να καθιερωθεί ως ξενοδοχείο υψηλών φιλοξενούμενων.

βφ.jpg
δ.jpg

Το 1984 θα αναγεννηθεί από τα θεμέλια του. Περνάει στα χέρια του Χαράλαμπου Βαρδή, ο οποίος είναι ομογενής από το Σίδνεϋ Αυστραλίας, όπου είχε αλυσίδα με εστιατόρια. Όνειρο του να επιστρέψει στη χώρα του και να δραστηριοποιηθεί εκεί!

αρχείο λήψης.jpg

η.jpg
Όπως και έκανε… Την ίδια χρονιά το ξενοδοχείο θα κάνει ανακαίνιση, ωστόσο θα «κρατήσει» τα χαρακτηριστικά που το έκαναν από την αρχή ξεχωριστό… Διατηρώντας την ιστορική του μεγαλοπρέπεια και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, μεταμορφώθηκε σε υποδειγματικό ξενοδοχείο 5 αστέρων. Παρουσιάζεται σύγχρονο και ανανεωμένο, εξακολουθώντας να αποτελεί σημείο αναφοράς κύρους και ποιότητας.

ηξ.jpg

Οι ιδιαίτεροι επισκ��πτες του

Το ξενοδοχείο αγαπήθηκε από πολιτικούς αλλά και διανοούμενους. Το Νοέμβριο του 1990 η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε στο «Πεντελικόν» για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος. Τότε η Μελίνα Μερκούρη, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Κώστας Σημίτης προόριζαν για την θέση τον Παρασκευά Αυγερινό και βρίσκονταν σε σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

θηυυγυη.jpg
Ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει από το ξενοδοχείο: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

οηγ.jpg

σδφγη.jpg
Το Νοέμβριο του 2009 σε αυτό το ξενοδοχείο θα δειπνήσει ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου με τα στελέχη της Goldman Sachs.

Το 2009, όμως είναι και που ξεκινούν οι «μαύρες» μέρες… Είναι η χρονιά που θα αρχίζουν να «θολώνουν» τα αστέρια του ξενοδοχείου. Περικοπές σε μισθούς των εργαζομένων, χρέη και δραματική μείωση των κρατήσεων είναι η εικόνα του άλλοτε υπερ- χλιδάτου ξενοδοχείου. Το 2013 «χαστούκι» στην ήδη κακή κατάσταση του ξενοδοχείου θα αποτελέσει η σύλληψη του ιδιοκτήτη του για χρέη στο Δημόσιο.

ςρ.jpg

φγη.jpg
Δύο χρόνια μετά… το «Πεντελικόν» κλείνει τις πόρτες του για το κοινό, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία, με το «κόσμημα» της Κηφισιάς να αποτελεί σημείο αναμνήσεων για μικρούς και μεγάλους!

ςκ.jpg

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε ανακαίνιση του ακινήτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ύστερα από πλειστηριασμό που διενεργήθηκε στις 22 Απριλίου 2014, το ακίνητο που στεγάζεται το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι Κηφισιάς πωλήθηκε στην εταιρία CANAIMA AE, προς την οποία έγινε η παράδοσή του σήμερα 25 Μαΐου 2015. Η νέα ιδιοκτήτρια θα προβεί σε άμεσες εργασίες ανακαινίσεως του κτιρίου».


2301230.jpg