​Η αποκάλυψη πως ένας εργάτης καθαριότητας που δουλεύει στο νεκροταφείο Μυκόνου εκτελεί και χρέη οδηγού στο ασθενοφόρο επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες του υπολοίπου προσωπικού, δηλαδή των 5 διασωστών, οδήγησε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να ζητήσει εδώ και ένα μήνα από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή έκτακτη χρηματοδότηση για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Ο δήμαρχος Μυκόνου όπως βλέπετε, είπε στο Star, ότι δεσμεύεται σ�� συνεργασία με τους φορείς του νησιού να προσφέρει δωρεάν στέγη σε όποιον διασώστη εργασθεί στην Μύκονο...

Αντίστοιχα κίνητρα σε γιατρούς δίνουν κι άλλοι δήμαρχοι , όπως της Σκόπελου, που βλέπει το κέντρο υγείας του νησιού να ρημάζει από τις ελλείψεις. Ο διευθυντής του κέντρου υγείας του νησιού δουλεύει χωρίς ρεπό εδώ και ένα μήνα και κάνει λόγο για ελλείψεις σε καύσιμα για το ασθενοφόρο, σε χαρτικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το καλοκαίρι λήγει η θητεία δυο αγροτικών γιατρών κι αν η υγειονομική περιφέρεια στην οποία υπάγεται η Σκόπελος δεν στείλει αντικαταστάτες, το νησί, που δέχεται το καλοκαίρι περίπου 35.000 τουρίστες, θα μείνει με ένα μόνιμο γιατρό και έναν αγροτικό.

Πάντως, υπήρξε εποχή που ενώ το νησί είχε ακτινολογικό εξοπλισμό δεν είχε ακτινολόγο... Έτσι σε ατύχημα ενός κοριτσιού ακτινογραφία έβγαλε ένας κτηνίατρος!