​Την Ελλάδα επισκέφθηκε η 21χρονη Γερμανίδα ακτιβίστρια, Ζοζεφίν Βιτ, η οποία έγινε γνωστή από την επίθεση που έκανε με κομφετί στον Μάριο Ντράγκι, στην συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Λάκη Λαζόπουλου στο "Αλ Τσαντίρι".

«Ήμουν πάρα πολύ νευρική. Δεν το περίμενα ότι θα κατάφερνα να μπω στο κτίριο. Όταν μπήκα είπα ότι μπορεί να είναι η στιγμή μου. Κατάφερα και μπήκα, ανέβηκα στο τραπέζι και έγινε αυτό που έγινε» περιέγραψε χαρακτηριστικά η νεαρή και πρόσθεσε:

«Δεν τον εκλέξαμε ποτέ και όμως αποφασίζει για τις ζωές μας. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και γι' αυτό τότε φώναζα να σταματήσει τώρα η δικτατορία της ΕΚΤ».
Ακόμη, ανέφερε: «Για μένα ακτιβισμός δεν είναι να πηγαίνω να ψηφίζω κάθε τέσσερα χρόνια, για μένα σημαίνει να είσαι κανονικά, δικαιωματικά διαρκώς δημοκράτης. Πρέπει να είσαι μια δημοκρατική οντότητα και αυτό έκαν�� εκείνη τη μέρα, τίποτα παραπάνω. Ανέβηκα και πολύ ειρηνικά και δημοκρατικά πέταξα λίγα κομφετί».
Τέλος, είπε: «Νιώθω πραγματικά ευτυχής γιατί την αλληλεγγύη που δεν έχει λάβει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, την έλαβα εγώ ολόκληρη, εδώ και ένα 24ωρο που είμαι στην Αθήνα και γι’ αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς».
ΔΕΙΤΕ το βίντεο