Σάλος προκλήθηκε με το νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που φέρεται να έκαναν μαθητές λυκείου από τη Σύρο σε συμμαθητή τους, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής.

Οι γονείς του μαθητή είχαν καταγγείλει ότι ο γιος τους υπέστη βασανιστήρια από συμμαθ��τές του, την τελευταία ημέρα της πενθήμερης εκδρομής στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους ίδιους, του κατέβασαν το εσώρουχό του μέχρι τα γόνατα, του έριξαν πίτσα, ντομάτες μανιτάρια, του άδειασαν ένα μπουκάλι σαμπουάν και του έριξαν στα γεννητικά του όργανα στάχτη. Μάλιστα, τράβηξαν σε βίντεο και φωτογραφίες τα βασανιστήρια.

Ο 18χρονος που φέρεται να πρωταγωνίστησε σε αυτήν την «πλάκα», ο οποίος μέσω επιστολής του είχε ζητήσει δημόσια συγνώμη, μιλά στο STAR και περιγράφει ακριβώς τι έγινε εκείνη τη μέρα.

«Δεν ρίξαμε στάχτη. Είχαμε βγει σε ένα ρεμπετάδικο και καθώς γυρνούσαμε με το λεωφορείο, ο γιος του, είχε πιει αρκετά κι έκανε εμετό. Τον συνόδευσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οι καθηγητές και τον άφησαν να ηρεμήσει. Εμείς ήμασταν ξύπνιοι και κάναμε βόλτες στα δωμάτια, έτσι βρήκαμε και το δωμάτιο του παιδιού που ήταν εκεί. Τον είδαμε που ήταν ξαπλωμένος κι έτσι όπως ήμασταν μεθυσμένοι ,είπαμε να κάνουμε μια πλάκα, κακόγουστη όπως βγήκε. Δεν ήταν προμελετημένο όλο αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος και παραδέχεται:

«Τραβήχτηκαν φωτογραφίες αλλά διαγράφησαν την επόμενη μέρα το πρωί… καταλάβαμε ότι ήταν βλακεία αυτό που κάναμε».

Ο πατέρας του μαθητή και ιερέας δηλώνει, ωστόσο, πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να δικαιωθεί ο γιος του αλλά και για να σταματήσει τη δράση αυτής της «αγέλης που δρα ανεξέλεγκτα κι αν δεν είσαι φίλος της, είσαι εχθρός της». Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, έχει γνωμάτευση δερματολόγου, σύμφωνα με την οποία ο γιος του έχει υποστεί ένα είδος εγκαύματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων από εξωτερικό αίτιο.

«Ζητάω συγχώρεση από έναν ιερέα κι όχι από έναν πατέρα. Να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μου όλη τη σχολική χρονιά» επισημαίνει μετανιωμένος ο 18χρονος μαθητής.