​Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι μια 26χρονη Βρετανίδα που είχε έρθει τον Ιούλιο του 2008 για διακοπές, στα Μάλια Κρήτης έπνιξε το νεογέννητο παιδί της στο ξενοδοχείο όπου το γέννησε.

Ένοχη για το θάνατο του παιδιού της, την έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο τη δίκασε ερήμην και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Να σημειωθεί ότι η νεαρή κοπέλα πρωτόδικα είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία 4-3, για την κατηγορία του πνιγμού του παιδιού της.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Βρετανίδα είχε έρθει στα Μάλια για διακοπές το καλοκαίρι του 2008 με την αδερφή της και μια φίλη τους. Ήταν έγκυος αλλά δε γνώριζε ότι ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μια νύχτα, μετά από ξενύχτι, πήγε στο δωμάτιο της και στις 4.30 έφερε στη ζωή ένα αγοράκι.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό καθώς δεν ανέπνεε. Οι αστυνομικοί, βρήκαν το μωρό δεμένο μέσα σε μια πετσέτα μπάνιου και ένα σεντόνι.

Η 26χρονη που έχει αλλά δυο παιδιά κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε ασφυξία στο μωρό της αφού η νεκροψία έδειξε ότι βρέθηκε αέρας στα πνευμόνια του.

Στην απολογία της στο δικαστήριο είχε πει ότι ήθελε να κρατήσει το παιδί γιατί στην πατρίδα της η απόκτηση και τρίτου παιδιού της δίνει προνόμια, όμως νόμιζε ότι γεννήθηκε νεκρό.