​Ένοχος για την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονου κοριτσιού κρίθηκε ο 77χρονος άνδρας που συνελήφθη το Σάββατο, έπειτα από καταγγελία των γονιών τη κοπέλας, στο σπίτι του, σε χωριό του δήμου Ηρακλείου, όπου βρισκόταν μαζί με το κορίτσι και το χάιδευε.

Ο ηλικιωμένος άνδρας δικάστηκε, σήμερα, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή.

Στην απολογία του ο 77χρονος έδειχνε χαμένος και είπε ότι, όντως το κοριτσάκι πήγε στο σπίτι του και αναζητούσε τον πατέρα του. Ο ηλικιωμένος πρόσθεσε ότι δεν έκανε τίποτα στο κορίτσι, ωστόσο δεν μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη του πολλά, όπως είπε λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο δικηγόρος του παρουσίασε πραγματογνωμοσύνη που βεβαιώνει ότι ο 77χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά και νευρολογικά προβλήματα, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης. Ο δικηγόρος ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που απέρριψε, ωστόσο, το δικαστήριο.