Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, χθες το βράδυ, σε αποθήκη διαμερίσματος στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Καλαμάτας, από άγνωστη (επισήμως τουλάχιστον) μέχρι στιγμής αιτία.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά 26χρονος, ο οποίος βρισκόταν στην αποθήκη την ώρα της έκρηξης και νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

Από την έκρηξη που ήταν σφοδρή αναστατώθηκε όλο το κέντρο της Καλαμάτας σύμφωνα με το tharrosnews.gr και σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ εκσφενδονίστηκαν τζάμια σε μεγάλη απόσταση και έφτασαν σε μπαλκόνια άλλων σπιτιών.

tharros news ekrixi 2.jpgΗ αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να πρόκειται για παράνομο εργαστήριο κατασκευής κροτίδων και βεγγαλικών καθώς ο 26χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2015 , μαζί με δύο ακόμη άτομα, επειδή είχαν προκαλέσει εκρήξεις σε παλαιά χωματερή της Καλαμάτας.

Στις έρευνες που ακολουθήσει τότε στο διαμέρισμά του – στην πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε χθες το βράδυ η έκρηξη - είχαν βρεθεί και υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών.