​Σκηνές πανικού επικράτησαν στην Εισαγγελία Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης.

2279582.jpg
Στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διευθύντρια γραμματείας άνοιξε φάκελο, ο οποίος περιείχε λευκή σκόνη και μία συνοδευτική επιστολή.

2279580.jpg
Μάλιστα, η ποσότητα της σκόνης ήταν τόσο μεγάλη που έπεσε στο πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας.

2279555.jpg
Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε πανικός, ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και η πυροσβεστική και το κτίριο εκκενώθηκε.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους που βρισκόταν στο γραφείο, και για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει χορηγήσει δοσολογία αντιδότου άνθρακα στην υπάλληλο της Εισαγγελίας που άνοιξε το φάκελο και σε όσους εργαζόμενους βρισκόταν στο ίδιο γραφείο.
2279596.jpg
Αν και η εκτίμηση είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για φάρσα οι επιστήμονες, βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, είναι υποχρεωμένοι να χορηγήσουν προληπτικά αντίδοτο άνθρακα, όπως και έκαναν.

2279539.jpg
Αμέσως μετά την εκκένωση μπήκαν στο κτίριο άνδρες με ειδικές στολές για να παραλάβουν τον φάκελο και να εξετάσουν τον χώρο, ενώ, στο προαύλιο βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

2279608.jpg
Το δείγμα της λευκής σκόνης έχει ήδη αποσταλεί στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και παρότι σε ανάλογες περιπτώσεις τα αποτελέσματα αν πρόκειται για άνθρακα ή όχι απαιτούν 24 ώρες, έχει δοθεί εντολή μέχρι το βράδυ να γνωρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη σύνθεση της λευκής σκόνης.