​Στο απογευματινό δελτίο του Star, μίλησε για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως ο Βαγγέλης την ημέρα του θανάτου του, είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ σημειώνει «Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όταν μίας σορός βρίσκεται μετά από 35-37 μέρες σε προχωρημένη σήψη, τα ποσοστά του αλκοόλ ανεβαίνουν από τη σήψη. Επομένως δεν τίθεται θέμα.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε «Θα πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ο Βαγγέλης ήταν ένα πάρα πολύ ήσυχο παιδί, δεν έπινε. Όχι γιατί μου το λέει η οικογένεια αλλά γιατί το έχω διασταυρώσει μόνος μου. Ήταν ένα παιδί πρότυπο ευγένειας, πρότυπο καλοσύνης που το μόνο που έκανε ήταν να κρατάει μέσα του κάποια πράγματα για να μην στεναχωρεί τους οικείους του, τους φίλους, τους γνωστούς.»

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο χαρακτήρα του 20χρονου ανέφερε «Αν χτίσει κανείς το προφίλ του Βαγγέλη από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην Γαλακτοκομική Σχολή αλλά και από τον καιρό που ήταν στο χωριό του, διαπιστώνουμε ότι ήταν ένα παιδί άψογο, πολύ χαμηλού προφίλ και ήταν μακριά από τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή από ποτά και παραβατικότητα.»

Τέλος τόνισε «Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τον άδικο χαμό αυτού του 20χρονου παιδιού που έγινε παιδί όλων των Ελλήνων. Στην πλάκα και στο χιούμορ υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ποτέ. Άλλο η καζούρα και η πλάκα που γίνεται μεταξύ φίλων και άλλο αυτή η μορφή παραβατικότητας η οποία έχει οδηγήσει παιδιά στο θάνατο ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που έχουν απομονωθεί.»