Οκτώ μήνες μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του από θραύσματα κατά την καταδίωξη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, ο Αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί θα προσφύγει στην δικαιοσύνη διεκδικώντας από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση για αμέλεια και σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».

Όπως λέει ο δικηγόρος του Κέβιν Ντόρεϊ, "κινδύνεψε να χάσει το πόδι του, καθώς λόγω μόλυνσης είχε καταστραφεί ο τένοντας σε ποσοστό 70%. Ξόδεψε για τη νοσηλεία του στην Αυστραλία 25.000 δολάρια τα οποία διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο, ενώ τερματίστηκε και η καριέρα του ως παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αυστραλία."

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκολας Ουρανί τραυματίστηκε στον αστράγαλο, την ώρα που βρισκόταν σε ψητοπωλείο στο Μοναστηράκι. Ήταν η πρώτη μέρα διακοπών του στην Ελλάδα.

Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο όπου επέστρεψε στην Αυστραλία. Νοσηλεύτηκε όμως και πάλι σε νοσοκομείο και έκανε επέμβαση στον Αχίλλειο τένοντα.