​Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε, το πρωί της Τρίτης, στο Σελλί του Ρεθύμνου στην Κρήτη για να πει το «τελευταίο αντίο» στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Snapshot 1 (3-17-2015 12-06 PM).jpg
Συγκλονισμένοι είναι όλοι από τον τραγικό χαμό του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι τον αποχαιρέτησαν με λευκά τριαντάφυλλα, σπαρακτικά μοιρολόγια και μπαλωθιές.

giakoumakis-kidia.jpg
Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και τα αδέλφια του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν τον άνθρωπο τους, τον Βαγγέλη τους με το γλυκό χαμόγελο και τα μελαγχολικά μάτια.

Resizer (3).jpg
Τα λόγια που ούρλιαξαν όταν είδαν το λευκό φέρετρο με την σορό του γιού τους μπορούν να κάνουν και τον πιο δυνατό να λυγίσει…

«Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες;», ούρλιαξε η απαρηγόρητη μάνα. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του Βαγγέλη της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου».

kidia-giakoumaki1.jpg
Μια λαοθάλασσα ντυμένη στα μαύρα τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία. Το κλίμα ήταν βαρύ, ο πόνος βουβός και η οργή ζωγραφισμένη στα χιλιάδες πρόσωπα… Οργή για όλα όσα περνούσε ο Βαγγέλης και τον οδήγησαν στο να κόψει το νήμα της ζωής του. Όλοι αναρωτιούνται «γιατί», γιατί ένα παιδί να φύγει τόσο νωρίς, γιατί να ζήσει ο Βαγγέλης όλα αυτά τα βασανιστήρια!

kidia-giakoumaki.jpg
Στον τόπο καταγωγής του αδικοχαμένου νεαρού για την κηδεία του βρέθηκαν και άνθρωποι που δεν τον ήξεραν προσωπικά. Ήθελαν όμως να του πουν αντίο και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια!

kidia-giakoumaki3.jpg
Τον "γνώρισαν" όταν χάθηκαν τα ίχνη του και η οικογένεια έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον βρει… Τότε που ο Βαγγέλης έκανε μια χώρα να συγκινηθεί και γίνει μια σφιχτή γροθιά όταν αποκαλύφθηκε πως εκείνος ήταν θύμα άγριου bullying.

kidia-giakoumaki4.jpg

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Ευχή όλων η «θυσία» του Βαγγέλη να μην πάει χαμένη και αυτός να είναι το τελευ��αίο θύμα του bullying στην Ελλάδα. Καλό ταξίδι…