​Ποιος να το φανταζόταν ποτέ ότι όπλα θα έφταναν μέχρι και σε προαύλιο δημοτικού σχολείου; Για την ακρίβεια, οι σφαίρες αυτών.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ένας μαθητής της β’ τάξης εντόπισε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, κι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο, μία σφαίρα.

Ο μικρός ενημέρωσε τη δασκάλα του για τη σφαίρα που βρήκε και λίγο μετά εκείνη έμεινε άναυδη όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν περίπου 20 σφαίρες σε μία γωνία!

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν και κάλεσε την αστυνομία, ενώ ο μαθητής τρόμαξε και μεταφέρθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Τοπικό μέσο αναφέρει ότι υπήρχαν και κάλυκες αλλά και πλήρη φυσίγγια στο προαύλιο του σχολείου.

Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με τις αρχές. Το πρώτο σενάριο είναι ότι κάποιος βρισκόταν με τις σφαίρες κοντά στο σχολείο όταν είδε κάποιους αστυνομικούς να κάνουν περιπολία με αποτέλεσμα να φοβηθεί μήπως του κάνουν έλεγχο και να πετάξει στην αυλή τις σφαίρες. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι έγινε κάποια συμπλοκή μεταξύ κακοποιών με τον έναν να ταμπουρώνεται στο σχολείο για να προστατευθεί κι εκεί άφησε τις σφαίρες.