​Ράγισαν και οι πέτρες, στην κηδεία του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δυο παιδιών, που έπεσε νεκρός όταν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα.

αρχείο λήψης (3).jpg

Η τελευταία πράξη του δράματος, παίχτηκε στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου.

αρχείο λήψης (1).jpg
Συντετριμμένα, είναι τα μέλη της οικογένειας του άτυχου Αρχιφύλακα που δεν μπορούν πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Πολλοί είναι επίσης οι συνάδελφοι του Αρχιφύλακα, που του έστειλαν στεφάνια καθώς επίσης και κρατούμενοι, όπως ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος.

αρχείο λήψης (2).jpg
Στο μεταξύ συνάδελφοι του 47χρονου Αρχιφύλακα, προτείνουν απεργία πείνας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων δεν παρεμβαίνουν ουσιαστικά για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

«Η δουλειά μας αυτές τις ημέρες είναι μαρτύριο. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στις τραγικές συ��θήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μάκη. Το απίστευτο είναι ότι δεν ήρθε ούτε ένας υπεύθυνος από την κυβέρνηση στις φυλακές, έστω και για λόγους συμβολικούς και συμπαράστασης», ισχυρίζεται οργισμένα σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού.

Συγκλονίζει η ανακοίνωση των συναδέλφων του.

«Βαρεθήκαμε να τρώμε ξύλο, να μας φτύνουν, να μας μαχαιρώνουν, να μας απειλούν, να μας βάζουν βόμβες και όλα τα γνωστά συνοδευτικά που τα ακολουθούν» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με αφορμή την ενέδρα στον αρχιφύλακα που υπηρετούσε στις φυλακές Δομοκού.

αρχείο λήψης.jpg

αρχείο λήψης (4).jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε γίνει ληστεία με το καλάσνικοφ που γάζωσε τον αρχιφύλακα-Συντετριμμένοι οι συγγενείς

ΞΕΣΠΑ στην κάμερα κλαίγοντας ο πατέρας του αρχιφύλακα: Δώσαμε αίμα για την πατρίδα

Υπόθεση εκτέλεσης 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού- Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών;