​Με 43 σφαίρες γάζωσαν οι ψυχροί εκτελεστές τον 47χρονο Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Λίγα λόγια για τη δολοφονία

Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο άτυχος αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι του, στον οικισμό Κουβέλα Αχινού, λίγο μετά την Στυλίδα. Διέσχισε κάθετα ένα στενό δρόμο μπροστά στο σπίτι του και μπήκε στο τζιπ που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού του.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να βάλει μπρος τη μηχανή όταν εκείνη τη στιγμή έφτασαν ακριβώς δίπλα του οι άγνωστοι εκτελεστές.

Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί βρήκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και δύο κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

Το θύμα δέχθηκε σφαίρες από το θώρακα μέχρι το κεφάλι, και απ' όλες τις πλευρές και έπεσε αιμόφυρτος στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

Σήμερα πολλοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Δομοκού, δεν ήθελαν να πάνε στη δουλειά τους. Οι δικοί τους άνθρωποι, οι οικογένειές τους, ανησυχούν και τους λένε: «Καλύτερα να παραιτηθείτε και να μείνετε χωρίς δουλειά, παρά να σας χάσουμε... »

Το περίμενε; Τι έλεγε ο ίδιος

Ο 47χρονος Αρχιφύλακας δεν είχε προβλήματα με τους κρατούμενους στο Δομοκό για τρομοκρατία. Αντίθετα και ο ίδιος ήταν αντίθετος με την μετατροπή των φυλακών σε τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

Από τον Δομοκό όμως έχουν περάσει σχεδόν όλα τα βαριά ονόματα του ποινικού κώδικα. Ωστόσο ο έμπειρος Αρχιφύλακας φρόντιζε να δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, να κρατά ισορροπίες και να είναι δίκαιος.

Σίγουρα όμως είχε δυσαρεστήσει κρατούμενους, οι οποίοι θα ήθελαν "ειδική μεταχείριση" μέσα στις φυλακές και την οποία δεν ήταν διατεθειμένος να επιτρέψει ο Αρχιφύλακας.

Οι πιο επικίνδυνοι και "απαιτητικοί" ήταν οι βαρυποινίτες της πτέρυγας των αλλοδαπών. Εκεί πάει το μυαλό πολλών, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, καθώς επίσης και τον άγραφο νόμο στον κόσμο του σκοτεινού εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι μπ��ρεί να είναι στόχος, λέγοντας ότι η δουλειά του είναι τέτοια που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο ποτέ δεν είχε ζητήσει προστασία.

«Ελπίζω μόνο αν συμβεί κάτι τέτοιο να μην είναι μαζί μου και κάποιος δικός μου άνθρωπος και πάθει και κείνος κακό...», φέρεται να είχε πει προφητικά ο άτυχος Αρχιφύλακας.