​Με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω παγετού θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας Κοζάνης και Δεσκάτης Γρεβενών.

Το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, στην Βέροια, στον Πολύγυρο, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ. και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ., στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας Χαλκιδικής (μέσω Χολομώντα), καθώς και στις επαρχιακές οδούς Κατερίνης - χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας και Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών (δήμος Παιονίας Κιλκίς).

Την ίδια ώρα, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κλειστή λόγω παγετού παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 22ο - το 28ο χλμ., ενώ αλυσίδες είναι αναγκαίες από το 14ο έως το 22ο χλμ, όπως επίσης, στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καστοριά με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, από το 35ο έως 45ο χλμ.