​Αγριεύει και πάλι από την Παρασκευή ο καιρός, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα ανατολικά της χώρας. Το κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη. Αν και αυτή την φορά τα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν λίγες μέρες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Αναλυτικά:

1. Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες της Παρασκευής (06-02-2015) στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.


2. Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (08-02-2015) και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας.

β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς).

δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

3. Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.