​Κυκλώματα δουλεμπόρων θησαυρίζουν σε βάρος μεταναστών στους οποίους προμηθεύουν πλαστά διαβατήρια έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια τους παίρνουν και τα τελευταία χρήματα που τους απομένουν στήνοντας παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες σε παλιά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Το ρεπορτάζ του STAR και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα είναι αποκαλυπτικό.

Η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο: κυκλώματα που θησαυρίζουν προμηθεύοντας λαθρομετανάστες με πλαστά έγγραφα και διαβατήρια έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ για να μπορέσουν να φύγουν για Ιταλία!

Για την ιστορία το 2014 στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθησαν πάνω από 600 αλλοδαποί με πλαστά έγγραφα που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ιταλία.

Την ίδια ώρα, αυτά τα κυκλώματα τους παίρνουν και τα τελευταία χρήματα που τους απομένουν στήνοντας παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες σε παλιά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Mπορεί η αστυνομία να εξάρθρωσε σπείρα που έβγαλε 600.000 ευρώ από αυτή την δουλειά δίνοντας πάνω από 360 πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία όμως υπάρχουν ακόμη αρκετοί που εξακολουθούν να θησαυρίζουν.

Δεν θησαυρίζουν όμως μόνο από αυτό. Η έρευνα του STAR οδήγησε και σε μια αποκάλυψη. Στο κέντρο της Αθήνας σε παλιό κτίριο όπου έμεναν οι λαθρομετανάστες στο παρελθόν ο ένας πάνω στον άλλο τώρα λειτουργεί σε όροφο πίσω από κλειδαμπαρωμένη πόρτα παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη.

Μάλιστα η κάμερα του STAR έπιασε επ’ αυτοφώρω την Δευτέρα δυο αλλοδαπούς να παίζουν αλλά στην θέα της κάμερας είπαν ότι χαρτοπαίζουν για ...χόμπι.

Ωστόσο, την Τρίτη το απόγευμα έγιναν πάνω από 20 προσαγωγές ατόμων μετά από έφοδο της αστυνομίας στο συγκεκριμένο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν αρκετές ημέρες το κτίριο.