​Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει τραβήξει τα βλέμματα του εγχώριου και του ξένου τύπου, όχι μόνο για τις αντιμνημονιακές του πολιτικές θέσεις αλλά και για την ροκ εμφάνισή του.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για μια διάνοια στα οικονομικά, έναν δεινό μπλόγκερ και αρθρογράφο. Έτσι τουλάχιστον τον βλέπει και ο πατέρας του, ο 90χρονος Γιώργος Βαρουφάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «Μία», ο πατέρας του υπουργού κάνει λόγο για ένα ανήσυχο παιδί που αναζητά διαρκώς τη γνώση.

Φυσικά, καμαρώνει όσο κανείς τις επιτυχίες του γιου του και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ικανότητές του. «Εγώ τον καμαρώνω γιατί είναι παιδί μου. Εσείς τώρα αν τον καμαρώνετε… Εγώ όχι μόνο τον καμαρώνω αλλά πιστεύω στο έργο του, στις ικανότητές του, τις διασυνδέσεις του που έχει στην Ευρώπη ολόκληρη και νομίζω ότι θα πάμε καλά» σημειώνει και προσθέτει «Σπούδασε ξέρετε οικονομικά στην Αγγλία και το διδακτορικό του μάθημα ήταν μαθηματικά. Έχει βαθιά μόρφωση και είναι άξιος. Ήξερα ότι ο γιος μου θα γίνει κάτι, γιατί ήταν παιδί που αγαπούσε τη μόρφωση, ήταν ανήσυχος και όλα αυτά βοήθησαν να φτάσει εδώ που έφτασε.

Σκεφτείτε ότι τον κάλεσαν κάποια στιγμή στο Λονδίνο να μιλήσει στο κοινοβούλιο της Βρετανίας για την οικονομία τους και τους έκανε και προτάσεις γιατί δεν πήγαιναν και τόσο καλά τελευταία. Τότε μου έλεγε "μπαμπά μου, είχα απέναντί μου και λόρδους και στο τέλος με τίμησαν με δείπνο."»

Εκτός όμως από τις γνώσεις, ο νέος υπουργός έχει και πολλές ψυχικές αλλαγές, όπως λέει ο 90χρονος πατέρας του. «Είμαι πολύ περήφανος γιατί είναι καλός άνθρωπος, τίμιος και ηθικός. Ποτέ δεν έχει επηρεαστεί δυσμενώς από τη φήμη που έχει. Είναι όσο γίνεται πάντα απλός. Βέβαια και η μαμά του και εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, αλλά και εμείς είμαστε απλοί».

Τέλος σημειώνει «Και από εμένα και από την μητέρα του “πήρε”, η οποία ήταν φοβερή, πολύ έξυπνη, ήταν συνάδελφός μου. Στο πανεπιστήμιο γνωριστήκαμε, το ΄53 πήραμε το δίπλωμα, το ’54 παντρευτήκαμε και ζήσαμε μια πολύ ωραία ζωή ως το 2008 που έφυγε. Αγα��ούσε πάρα πολύ τη μητέρα του. Ήταν άξια γυναίκα. Ήταν αντιδήμαρχος στο Παλαιό Φάληρο. Δεν την ένοιαζε ποιος είναι απέναντί της… Δεν την ένοιαζε να είναι αριστερός ή δεξιός, αλλά να νοιάζεται για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν λαμπρή γυναίκα.»