Πρωτοφανές είναι το επεισόδιο σχολικής βίας που συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Πλωμαρίου Λέσβου, όταν δύο μαθητές κρέμασαν 9χρονο συμμαθητή τους σε μπασκέτα με αποτέλεσμα να σπάσει και τα δύο του χέρια.

Η υπόθεση που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, σχετικά με την έξαρση του bullying στα σχολεία.

Η μητέρα του 9χρονου μαθητή, η οποία έχει συνολικά τέσσερα παιδιά αποκάλυψε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έχει υποστεί σχολική βία ο γιος της, ενώ πρόσθεσε πως τη χρημάτισαν οι καθηγητές για να κουκουλώσει την υπόθεση.

«Μου είπαν οι δάσκαλοι να μου δώσουν 100-200 ευρώ, όσα μαζέψουν, σαν έρανο δηλαδή, για να μην προχωρήσω το θέμα παραέξω και πάρει διαστάσεις».

H ίδια μιλώντας χθες στο Κεντρικό δελτίο του STAR περιέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό: «Είχε μπλέξει μια μπάλα στο δίχτυ της μπασκέτας και είπε ο γυμναστής ανεβάστε ένα παιδί επάνω να τη βγάλει και επειδή είναι πιο αδύνατος ο δικός μου ο μικρός τον ανέβασαν και δεν τον κατέβασαν μετά. Τον άφησαν κρεμασμένο και τον κουνάγαν σαν την κούνια. Φώναζε το παιδί «Πονάω! Κατεβάστε με!» και ο δάσκαλος που ήταν στο σκαλί δεν έκανε τίποτα».

Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί έχουν διαφορετική εικόνα. «Ήταν δύο τρεις εκπαιδευτικοί μπροστά, παρακολουθούσαν τα παιδιά που έπαιζαν, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι περνά από το μυαλό του παιδιού εκείνη τη στιγμή. Όταν πλησίασαν οι δάσκαλοι, τον μικρό τον είχαν ήδη ανεβάσει και είχε πέσει» δήλωσε η διευθύ��τρια Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου, στο ρεπορτάζ του STAR.
ΔΕΙΤΕ το βίντεο