​Μια τυχερή ψαριά είχε ένας 17χρονος από το Τρίκερι Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του ψάρεψε μία τούνα…. 195 κιλών στον Βόρειο Ευβοϊκό.

Το τεράστιο ψάρι που σε μήκος φτάνει τα 2 μέτρα αλιεύτηκε κοντά στα Λουτρά Αιδηψού.

Τόσο ο 17χρονος Παναγιώτης Χατζηβαγγέλης και ο πατέρας του Κυριάκος, όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του είδους, έμειναν άναυδοι στη θέα της μεγάλης τούνας.

1422528172851840348.jpg

Ο νεαρός ψαράς συνοδεύει από τα 8 του, τον πατέρα του με το καΐκι και πλέον κάνει τη δουλειά που κάνει ένας ενήλικας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η τούνα είναι προστατευόμενο είδος και σε όλη την Ελλάδα από την Γενική Διεύθυνση Αλιείας δίνονται 30 σχετικές άδειες σε καΐκια, προκειμένου να ψαρεύονται τα συγκεκριμένα ψάρια για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών. Μάλιστα, από τις 30 άδειες που δίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οι 7 άδειες δίνονται σε επαγγελματίες αλιείς του Τρικερίου.

Για το μέγεθος του ψαριού ο 17χρονος εξηγεί, ότι συνήθως οι τούνες κυμαίνονται σε βάρος από 30 έως 80 κιλά, ωστόσο πιο σπάνια, όπως και στη δική του περίπτωση, ψαρεύονται και μεγαλύτερα. Ενδεικτικά, ο ίδιος τονίζει ότι το χρόνο συνήθως ψαρεύονται σε ολόκληρη την Ελλάδα 4-5 ψάρια με τόσο μεγάλο μέγεθος.

Για την μεταφορά της τούνας στο ιχθυοπωλείο χρειάστηκε φορτηγό, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς το ψάρι έγινε αντικείμενο σχολιασμού από δεκάδες περαστικούς, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν πλάι στο ψάρι!