Αγριεύει ο καιρός από σήμερα, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους τις βραδινές ώρες ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Χιονιά θα πέσουν τη νύχτα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές να σημειώνονται στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Η θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από 1200 μετρά), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 900 μετρά), ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-600 μετρά). Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ και πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα από το πρωί και θα ενταθούν πάλι τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός για την Τρίτη 27-01-2015
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές (περίπου πάνω από 400 μετρά υψόμετρο). Σταδιακά τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Βαθμιαία στα δυτικά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.