​Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή των εκλογών, όπως και όλο το Σαββατοκύριακο, με τις βροχές και τις καταιγίδες να έχουν τον πρώτο λόγο, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με μεγάλα όμως διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Το Σάββατο, πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Πρέβεζα, την Άρτα, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 – 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 – 15 βαθμούς Κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές και τα νησιά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος, θα υπάρχουν όμως διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως η ΕΜΥ προβλέπει σποραδικές βροχές στο λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρές, κυρίως στην ανατολική και νότια νησι��τική χώρα. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν όμως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική και δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Από την κακοκαιρία θα πληγούν κυρίως ο Έβρος, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 έως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρξουν και λίγες νεφώσεις που σποραδικά θα πυκνώσουν και ίσως τοπικά εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς νοτιοδυτικοί αλλά από το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος, ο καιρός είναι άστατος με συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να βρέξει στα γύρω ορεινά, όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμαν��εί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.