​Ο βαρυποινίτης κρατούμενος που φέρεται ότι έδωσε την εντολή στον 29χρονο αλλοδαπό να συναντηθεί με την Αγγελική, μιλάει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη.

Υποστηρίζει ότι ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη δεν είχε συναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και δεν γνώριζε για την επίθεση στις φυλακές με την κωδική ονομασία Γοργοπόταμος.

Την εντολή του την δώσατε εσείς να πλησιάσει την Αγγελική;

«Του είχα πει ότι θα πας να συναντήσεις μια κοπέλα. Και πήγε την συνάντησε και τίποτα, ούτε τον Ξηρό τον έχει συναντήσει ποτέ. Δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία. Του είχαμε κλείσει ένα ραντεβού κάπου και πήγε και την βρήκε. Την είχε συναντήσει δύο τρεις φορές που του είχα πει εγώ. Αυτός έχει εκτελέσει μόνο τις δικές μου εντολές. Δεν έχει κάνει τίποτα παραπέρα. Του ζήτησα να μεταφέρει ένα αμάξι από την Κηφισιά στο Αιγάλεω. Αυτό το πράγμα. Ούτε ξέρει να φτιάχνει βόμβες» είπε στο STAR o βαρυποινίτης κρατούμενος.

Ο κρατούμενος που αντιμετωπίζει τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες μιλάει και για το σχέδιο απόδρασης και τις σχέσεις του με έναν από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Τι είπε ο αλβανός κρατούμενος στο STAR

«Εγώ είμαι φίλος με τον Χρήστο Τσάκαλο. Μου είχε ζητήσει κάτι εξυπηρετήσεις και εγώ τα έκανα αυτά γιατί νοιώθω ότι είναι φίλος μου και θα τον κρατήσω μέχρι το τέλος».

Ξέρατε ότι θα χτυπούσαν στον Κορυδαλλό;

«Όχι ακριβώς. Ότι κάτι θα σχεδιάζουν. Τίποτα άλλο. Σχεδιάζαμε την απόδραση, τίποτα παραπάνω».

Σκοπεύατε να αποδράσετε και εσείς μαζί;

«Εντάξει ποιος είναι ο τυφλός που δεν θέλει τα μάτια. Τι θα γινόταν ακριβώς δεν ήξερα. Μόνο για τα όπλα ήξερα εγώ. Για τις ρουκέτες και τα εκρηκτικά δεν γνωρίζω τίποτα».

Για τα όπλα είχε ζητήσει τη βοήθειά σας;

«Όχι.»

Ο 29χρονος κατηγορείται από την Αστυνομία, ότι πήγαινε στη γιάφκα στην Περαχώρα και συχνά μετέφερε την Αγγελική σε ��ιάφορα σημεία. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ακόμη ότι είχε συμμετοχή στην κατασκευή των βομβών.

«Ο εντολέας μου ισχυρίζεται ότι εκτελούσε εντολές άλλου κρατουμένου συμπατριώτη του ο οποίος τον καθοδήγησε και τον κατηύθυνε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτε. Ισχυρίζεται ότι έκανε το έκανε χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα» είπε ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σε συνέντευξή του ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος που εμπλέκουν το όνομά του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τον Χριστόδουλο Ξηρό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά μίλησε για τους Πυρήνες, αλλά και τον πρώην ΕΚΑΜίτη που συνελήφθη.

«Εγώ απλά λυπήθηκα που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά. Ο 54χρονος πρώην αστυνομικός είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Οποιονδήποτε φίλο μου ήταν κυνηγημένος, πεινασμένος ή πληγωμένος, θα τον περιέθαλπα. Ποτέ, όμως, δεν θα ζητούσα-επέτρεπα από κάποιον να το κάνει. Μια φορά έκανα το λάθος. Παλαιότερα».

Το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που χρησιμοποιούσε εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς στο εσωτερικό του εντοπίστηκε ένα ειδικό μηχάνημα που διακόπτει τις τηλεπικοινωνίες. Πιστεύουν ότι θα το χρησιμοποιούσαν στην επίθεση στις φυλακές και ότι το ασημί τζιπ θα ήταν ένα από τα οχήματα διαφυγής και ότι θα του τοποθετούσαν φάρο.