Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλά σπίτια αναζητώντας τα χρήματα από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ερεύνησαν και το σπίτι της πρώην συζύγου του Παναγιώτη Βλαστού, εκεί βρέθηκε το STAR και η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαστραντωνάκη, όπου η 43χρονη γυναίκα μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον βαρυποινίτη.

Οι αστυνομικοί έκαναν άνω κάτω το διαμέρισμά της! Μέσα εντόπισαν 330.000 ευρώ, χρήματα, τα οποία είχε δώσει με νόμιμα έγγραφα ο Παναγιώτης Βλαστός στην 43χρονη, όπως η ίδια είπε.

Η εμπλοκή της στην καινούργια υπόθεση έρχεται όταν συναντά τον Παναγιώτη Βλαστό, όπως είπε στο STAR, σε μια από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου για την υπόθεση Παναγόπουλου. Εκεί της είπε ότι είχε τσακωθεί με την ξαδέρφη του και δεν είχε κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί. Τότε την παρακάλεσε να του φυλάξει κάποια χρήματα, τα οποία προέρχονταν από την κληρονομιά του πατέρα του. Μάλιστα μαζί με τα χρήματα της έδωσε και έγγραφα που αποδείκνυαν ότι τα λεφτά αυτά ήταν νόμιμα.

«Με διαβεβαίωσε πολλές φορές ότι δεν θα με ξαναέμπλεκε σε καμία περίπτωση σε παράνομες δραστηριότητες. Τον εμπιστεύτηκα άλλη μια φορά και στις 28 Δεκέμβρη παρέλαβα μια τσάντα με 330.000 ευρώ για να του τα φυλάξω μαζί με τα έγγραφα από το πρωτοδικείο και την τράπεζα».

Η 43χρονη ερωτεύτηκε όπως είπε τον Παναγιώτη Βλαστό με την πρώτη ματιά και τον παντρεύτηκε όταν εκείνος ήταν μέσα στην φυλακή.

Στα 24 της μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου ήταν η πρώτη φορά που συνάντησε τον Βλαστό, τότε της είπε να τον περιμένει για δυο χρόνια όμως τα δυο έγιναν 14 και ο Βλαστός αντί να βγει από την φυλακή για να ζήσουν μια ζωή όπως την είχαν ονειρευτεί βούλιαζε όλο και πιο βαθιά στον κόσμο της παρανομίας.

Όσες φόρες πήγαινε κατηγορούμενος ο Παναγιώτης Βλαστός όπως είπε ακολουθούσε και η ίδια, με μοναδικό αδίκημα ότι ήταν γυναίκα του. Κάθε φορά όμως απαλλασσόταν είτε με βούλευμα είτε με αθώωση, γιατί ποτέ δεν υπήρχε πράξη σε παράνομες δραστηριότητες. Ίσως το μοναδικό της αδίκημα όπως μας είπε είναι ότι αγάπησε πολύ τον Παναγιώτη Βλαστό.

«Στην υπόθεση Παναγόπουλου που βρέθηκα κρατούμενη στην Ασφάλεια διαβάζοντας τη δικογραφία σοκαρίστηκα. Ακόμη και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Εκεί κατάλαβα ότι ο Παναγιώτης ήταν πλέον για εμένα ένας άγνωστος. Έτσι σε μια συνάντηση που είχα μαζί του του είπα: Σ' αγαπώ θα σ' αγαπώ για πάντα αλλά αυτόν το δρόμο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω. Δεν είμαι έτσι εγώ. Εκεί αποφασίσαμε να χωρίσουμε, από κοινού».

Από την στιγμή που χώρισαν και μετά δεν μπορούσε να αφήσει μόνο του, τον Παναγιώτη Βλαστό καθώς δεν είχε κανέναν συγγενή, έτσι τον έφερε σε επαφή με την ξαδέλφη του με μόνο σκοπό όμως να του πηγαίνει τρόφιμα και ρούχα στην φυλακή.

Από τότε οι επαφές τους όπως είπε στην κάμερα του STAR, ήταν ελάχιστες καθώς είχαν μπροστά την δίκη του Παναγόπουλου.

Ο Παναγιώτης Βλαστός σύμφωνα με την ξαδέλφη του είχε αρκετές γυναίκες γύρω του για να τον βοηθούν. Μάλιστα μια από αυτές προκειμένου να τον απελευθερώσει από τις φυλακές Τρικάλων, έκανε όπως λέει και μαθήματα για να πιλοτάρει ελικόπτερο.