Η 23χρονη Αγγελική φαίνεται πως είναι αρκετά αλλαγμένη από τη φωτογραφία της ταυτότητας που βλέπουμε όλο αυτόν τον καιρό.

Το STAR εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από κάμερα ασφαλείας λίγες ώρες πριν τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στο ΚΤΕΛ του Ισθμού της Κορίνθου, όπου βρίσκεται η νεαρή.

Στις 3 Ιανουαρίου στις 12:15 το μεσημέρι, η Αγγελική έφτασε στα ΚΤΕΛ με ραδιοταξί και όπως θα δείτε στο βίντεο πλησιάζει το ταμείο για να βγάλει εισιτήριο με προορισμό την Αθήνα.

Η 23χρονη είναι πολύ διαφορετική, φορά τζιν, μαύρο μπουφάν, άσπρο κασκόλ και μια μαύρη κορδέλα στα μαλλιά, πλησιάζει τον κισέ και αφού κοιτάζει νευρικά δυο φορές πίσω της, βγάζει το πορτοφόλι από την τσάντα της και δίνει 50 ευρώ στην ταμία. Στη συνέχεια παίρνει τα ρέστα και φεύγει.

«Η κίνησή της ήταν ύποπτη, φαίνεται κι ένας άπειρος το καταλαβαίνει… κοίταζε συνέχεια πίσω της σαν να φοβόταν!» είπε στην κάμερα του STAR μια υπάλληλος στα ΚΤΕΛ.

Η Αγγελική δεν ήταν η μοναδική ένοικος της γιάφκας στη λίμνη Ηραίο στην Περαχώρα

Κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει ότι μια ακόμη γυναίκα, αλλά και τουλάχιστον δύο άνδρες είχαν παρουσία εκεί.

Η γιάφκα στη Λίμνη Ηραίου νοικιάστηκε από την 23χρονη Αγγελική στις 8 Οκτωβρίου. Εμφανίστηκε ως Ελένη Μελάνη, φοιτήτρια της σχολής Καλών Τεχνών και είπε στον ιδιοκτήτη ότι στο διαμέρισμα θα έμενε συχνά με έναν φίλο της, ενώ θα πήγαινε και ο πατέρας της. Το ενοίκιο ήταν 500 ευρώ. Για την ενοικίαση του σπιτιού είχε απευθυνθεί σε μεσίτη και είχε απορρίψει άλλο που ήταν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Όταν την μετέφερε στο διαμέρισμα του είχε πει ότι ήθελε να πάει στο σπίτι κάποια όργανα τα οποία χρησιμοποιούσε στη σχολή της και για αυτό μετρούσε τις αποστάσεις. Ακόμη του είχε αναφέρει ότι θα έμενε εκεί με το αγόρι της που σπούδαζε και τους γονείς της.

Είχε πει ότι η μητέρα της ήταν συνταξιούχος και ο πατέρας της συνταξιούχος γεωπόνος.

Μια ημέρα μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, κάτοικος της περιοχής την είδε εκεί. Προφανώς προσπαθούσε να κρύψει στοιχεία που θα έβρισκαν οι αστυνομικοί.

«Είδα μια εύσωμη, ξανθή, γυναίκα να κινείται στην αυλή του σπιτιού κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών και να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων. Ήταν περίπου τέσσερις το απόγευμα. Την ίδια γυναίκα την είχε δει και στις αρχές Δεκεμβρίου να μπαίνει στο σπίτι» είπε κάτοικος της περιοχής.

Από ότι φαίνεται η παρουσία της μυστηριώδους γυναίκας ήταν συχνή στη γιάφκα.

«Από τον Σεπτέμβριο έβλεπε άλλους ενοίκους στο σπίτι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο μάλλον πράσινο και ένα ακόμη. Επέβαιναν σε αυτά μια γυναίκα ηλικίας μέχρι 40 χρόνων το πολύ και ένας άνδρας οι οποίοι πιθανόν ήταν ζευγάρι».

Με ραδιοταξί πήγαινε η Αγγελική στα ΚΤΕΛ

Τρεις φορές η Αγγελική χρησιμοποίησε ραδιοταξί για να φτάσει στα ΚΤΕΛ. Οι οδηγοί την περίμεναν έξω από συγκεκριμένη ταβέρνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου η Αγγελική είχε μαζί της ένα μεγάλο σακβουαγιάζ. Δεν αποκλείεται να μετέφερε εκρηκτική ύλη ή άλλα αντικείμενα στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Από το κινητό που καλούσε η Αγγελική στο ραδιοταξί στις έξι Δεκεμβρίου είχαν γίνει δύο κλήσεις με διαφορά επτά ωρών. Την μια φορά είχε καλέσει γυναίκα και τη δεύτερη άνδρας. Από το ίδιο σημείο είχαν παραλάβει δύο άνδρες, που δεν αποκλείεται να ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Τέσσερις με πέντε φορές κάτοικος της περιοχής είχε δει ένα αυτοκίνητο να πηγαίνει στη γιάφκα

Είχε δει να σταματάει στην είσοδο ένα αυτοκίνητο καμπριολέ, κυπαρισσί χρώματος, παλιό μοντέλο. Δεν είχε προσέξει αν το οδηγούσε άνδρας ή γυναίκα. Ο οδηγός μόλις έφτανε κόρναρε και από το σπίτι έβγαινε ένας ψηλός γεροδεμένος άνδρας που φορούσε καπέλο και φόρμα.

Όπως φαίνεται στη γιάφκα της λίμνης Ηραίου, όπως και στη γιάφκα της Αναβύσσου μπαινόβγαιναν και άλλα άτομα, εκτός από τον Χριστόδουλο Ξηρό, την Αγγελική και το Χάρη που ο ρόλος τους δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί.