​Η κινηματογραφική επίθεση που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Κορυδαλλού και απετράπη την τελευταία στιγμή με την σύλληψή του, φαίνεται πως είχε εμπνευστεί από την απόδραση των 11 Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013.

Σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων

Παρασκευή 22 Μαρτίου. 11 κρατούμενοι της Γ2 πτέρυγας της κλειστής φυλακής Τρικάλων, αφού έκοψαν τα κάγκελα από τα κελιά τους με λάμες που - άγνωστο πως είχαν περάσει μέσα- ανέβηκαν στην Ταράτσα του κτιρίου. Ήταν μια επιχείρηση καλά οργανωμένη τόσο από μέσα, όσο ��αι από έξω από οπλισμένη ομάδα υποστήριξης, ανάμεσα στους οποίους και ο «Γιώργος», συνεργάτης του Ξηρού.

Οι εξωτερικοί φρουροί αιφνιδιάζονται, καθώς βλέπουν απέναντί τους , όχι μόνο τους 11 κακοποιούς, αλλά και ορισμένους από αυτούς οπλισμένους. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές δύο αυτοκίνητα με ενόπλους συνεργούς τους άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Η επίθεση με βόμβα στο Α.Τ Ιτέας

Τον Απρίλιο του 14, μια βόμβα κρυμμένη σε βιβλίο στέλνεται ταχυδρομικά στο Α.Τ Ιτέας. Πάνω του εντοπίζεται DNA του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ την ευθύνη αναλαμβάνουν οι Πυρήνες της Φωτιάς. Και εδώ ερευνάται η συμμετοχή του σεσημασμένου ποινικού που κρύβεται πίσω από το όνομα «Γιώργος».

Το φορτηγάκι που εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο και η εκρηκτική ύλη την οποία θα αγόραζε η Αγγελική

Το φορτηγάκι που εντόπισε η αστυνομία στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο, πιθανώς να ταιριάζει με το σχεδιάγραμμα του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς διαθέτει δυο ανοιγόμενες πόρτες για τους ενόπλους, αλλά και μεγάλο χώρο, σε περίπτωση που θα το χρησιμοποιούσαν για να ανατινάξουν τον μαντρότοιχο των φυλακών με τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης Άνφο.

Σε αυτά, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τα 40 κιλά νιτρομεθανίου- ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο υγρό- που προσπαθούσε να παραγγείλει η Αγγελική και θα προκαλούσε πραγματική κόλαση στον Κορυδαλλό.

Στο σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού που εντόπισε η αντιτρομοκρατική στην γιάφκα της Αναβύσσου, ο «Γιώργος» εμφανίζεται δίπλα στο καλάσνικοφ με την διπλή διόπτρα. Όπλο το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να εξουδετερώσει τους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού στην επιχείρηση που ετοίμαζε ο Μανώλης της 17Ν.