Υπό του μηδενός είναι η θερμοκρασία και το κρύο τσουχτερό στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου στον Έβρο εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Στη Δυτική Μακεδονία συνθήκες παγετού επικρατούν, με τη θερμοκρασία να φτάνει στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα τους -5 βαθμούς, στα Γρεβενά τους -6, και στην Καστοριά -1.

Στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ο ήλιος έκανε από νωρίς την εμφάνιση του, αλλά οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι χαμηλές. Στη Θεσσαλονίκη, το θερμόμετρο έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη Θράκη, χειμωνιάτικες είναι οι θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει τους -4 βαθμούς Κελσίου στην Ορεστιάδα και τους -2 στην Ξάνθη.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Ροδόπης, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Αλυσίδες απαιτούνται επίσης για την κίνηση σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής και ειδικότερα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), όπως επίσης στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά). Το ίδιο ισχύει για την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ό χλμ. και στο δρόμο που συνδέει την Κερασιά Πέλλας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας (9ο έως 25ο χλμ.).